StoryEditor
sergej šojgu

Ruski ministar obrane doživio srčani udar, na aparatima je, kaže Putinov protivnik

Piše desk  /  15.04.2022., 11:29h
Rusko-izraelski biznismen i protivnik ruskog predsjednika Leonid Nevzlin na Facebooku je objavio da je ruski ministar obrane Sergej Šojgu "iznenada doživio težak srčani udar".

"Šojgu je ispao iz igre, mogao bi postati invalid ako preživi. Iznenada je doživio težak srčani udar. Nalazi se na intenzivnoj njezi, spojen je na aparate", objavio je Nevzlin na Facebooku.

"Kruži glasina da se ovakav srčani udar nije mogao dogoditi prirodnim putem", tvrdi Nevzlin. Britanski tabloidi, koji su prenijeli ovu informaciju, navode da je Nevzlin to objavio nakon potonuća ruskog zapovjednog broda Crnomorske flote.

Zasad nema neovisne potvrde ove informacije. 

Šojgu je, podsjeća Daily Mail, već deset godina na čelu ruske vojske te je Putinova desna ruka, ali u zadnje vrijeme nije viđen na regularnim sastancima u Kremlju.

Krajem ožujka pojavile su se sumnje o tenzijama između Putina i Šojgua zbog sporog napredovanja ruskih snaga u Ukrajini, a američki obavještajci sugerirali su da je do tenzija došlo kad je Putin saznao za razmjere ruskih gubitaka u Ukrajini.

Šojgu je zadnji put viđen jučer tijekom videokonferencije Putina s ostalim ministrima, ali nije govorio, pa Daily Mail špekulira da je Kremlj koristio ranije snimke Šojgua kako bi ostavio dojam da je ministar obrane i dalje aktivno uključen u zbivanja.

Nevzlin, koji tvrdi da je Šojgu pretrpio težak srčani udar, bivši je medijski magnat i naftaš te je jedan od ruskih poslovnjaka koji su bili prisiljeni pobjeći iz Rusije kad su došli na udar Kremlja nakon što je Putin donio odluku o državnom preuzimanje naftne kompanije Yukos.

Ruski sud je Nevzlina u odsutnosti osudio na doživotni zatvor nakon serije tužbi protiv bivših šefova Yukosa. Prošlog mjeseca je najavio da se odriče ruskog državljanstva te objavio da je "sve što Putin dotakne osuđeno na smrt", piše Index.hr.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 05:04