StoryEditor
Vjačeslav Taran

Ruski milijarder poginuo u čudnom padu helikoptera kod Monaka

Piše desk  /  29.11.2022., 22:34h

Taran je još 1997. osnovao Libertex, platformu za online trgovanje, a u posljednje vrijeme se bavio kriptovalutama

Ruski milijarder Vjačeslav Taran je poginuo u padu helikoptera kod Monaka. 53-godišnji Taran je posljednjih deset godina živio u Monaku. Osim njega, u helikopterskoj nesreći koja se dogodila 25. studenog je smrtno stradao i 35-godišnji pilot koji je upravljao helikopterom, prenosi portal Monaco Daily News.

Taran je još 1997. osnovao Libertex, platformu za online trgovanje, a u posljednje vrijeme se bavio kriptovalutama. "Libertex grupa s velikom tugom potvrđuje smrt svog suosnivača i predsjednika Upravnog odbora Vjačeslava Tarana, u pada helikoptera koji se dogodio na putu za Monako u petak 25. studenog 2022.", poručili su u priopćenju iz Libertexa, prenosi Index.hr.

Ruski milijarder je letio iz Lausanne s iskusnim pilotom u jednomotornom helikopteru H130. Nesreća se dogodila oko 13 sati po vedrom vremenu, a javila su se nepotvrđena nagađanja da je drugi putnik otkazao let u posljednji tren. Zamjenik javnog tužitelja u Nici je rekao da se ne može isključiti krivnja treće strane.

Ukrajinska novinska agencija UNIAN tvrdi da je Taran bio "kriptobiznismen s vjerojatnim vezama s ruskom vanjskom obavještajnom službom". Navodi se kako je bio povezan s agencijom za inozemnu špijunažu SVR, kao i da je bio odgovoran za "pranje ruskih sredstava kroz sustav operacija kriptovaluta", piše Daily Mail.

Dnevnik.ba

21. lipanj 2024 15:28