StoryEditor
hrvatski predsjednik

Ruski mediji ponovno prenijeli Milanovićeve riječi: "Washington i NATO vode posrednički rat protiv Rusije uz pomoć Ukrajine"

Piše desk  /  16.01.2023., 08:43h

Ruska državna novinska agencija Tass prenijela je Milanovićevu izjavu iz Vukovara u kojoj kritizira odnos zapadnih zemalja prema ratu u Ukrajini te sankcije koje su nametnute Rusiji.

"Sjedinjene Države i NATO sudjeluju u posredničkom ratu protiv Rusije na teritoriju Ukrajine, rekao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović obraćajući se na konferenciji za novinare u gradu Vukovaru na istoku zemlje", piše Tass.

Hvale ga i zbog obuke Ukrajinaca

Zatim su prenijeli njegovu rečenicu u kojoj kaže da "Washington i NATO vode posrednički rat protiv Rusije uz pomoć Ukrajine". Ističu da je Milanović također rekao da ne vidi smisla u uvođenju sankcija Moskvi.

"Plan ne bi trebao biti smjena Putina. Plan ne bi trebale biti sankcije. Sankcije su apsurdne i njima ne možemo ništa postići. Nisu mogli svladati ni Miloševića... Prebacuju se iz jednog rata u drugi. Ali kako bih se ja trebao osjećati – kao rob Amerike?", izdvojili su iz Tassa Milanovićeve riječi.

Zatim su konstatirali kako Hrvatski sabor nije podržao Vladin prijedlog da se ukrajinskoj vojsci omogući obuka u Hrvatskoj. "Milanović se ranije izjasnio i protiv obuke ukrajinskih vojnika na hrvatskom teritoriju. Prema njegovim riječima, vojna obuka ukrajinskih vojnika u zemljama EU mogla bi nositi opasne posljedice.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 05:41