StoryEditor
Pavel Antov

Ruski kralj kobasica pao s hotelskog balkona, samo nekoliko dana ranije kritizirao je Putina

Piše fena  /  27.12.2022., 20:30h

Ruski tajkun, vlasnik poznate tvornice kobasica, Pavel Antov, pronađen je mrtav u indijskom hotelu, dva dana nakon što je njegov prijatelj preminuo tijekom istog putovanja.

Oni su bili u posjeti istočnoj državi Odisha, a milijunaš, koji je ujedno bio i lokalni političar, upravo je na ovom putovanju proslavio rođendan u hotelu.

Antov je bio poznata osoba u gradu Vladimiru, istočno od Moskve, javlja BBC. 

Prošlog ljeta porekao je da je kritizirao rusku invaziju na Ukrajinu nakon što se poruka pojavila na njegovom WhatsApp računu. 

Smrt milijunaša posljednja je u nizu neobjašnjivih smrti ruskih tajkuna od početka ruske invazije na Ukrajinu, od kojih su mnogi otvoreno kritizirali rat.

Izvještaji u ruskim medijima govore da je Antov u nedjelju pao s prozora hotela u gradu Rayagada. Njegov prijatelj koji je bio s njim na putovanju, Vladimir Budanov, preminuo je u petak u hotelu.

Načelnik Vivekananda Sharma iz policije u Odishi rekao je da je Budanov umro nakon što je doživio moždani udar dok je njegov prijatelj "bio u depresiji nakon njegove smrti i on je također umro".

Ruski konzul u Kalkuti, Aleksej Idamkin, rekao je novinskoj agenciji Tass da policija nije pronašla "kriminalni element u ovim tragičnim događajima".

Pavel Antov osnovao je tvornicu za preradu mesa Vladimir Standard, a Forbes je 2019. procijenio njegovo bogatstvo na oko 140 milijuna dolara te se nalazio na vrhu popisa bogatih ruskih zastupnika i državnih službenika.

Dnevnik.ba

17. lipanj 2024 18:07