StoryEditor
ruski list Kommersant:

Ruski i američki dužnosnici održali nenajavljene razgovore u Ankari?

Piše fena  /  14.11.2022., 15:11h

Ruski i američki dužnosnici održali su u ponedjeljak nenajavljene razgovore u turskoj prijestolnici Ankari, izvijestio je ruski list Kommersant pozivajući se na neimenovani izvor, u jeku velikih napetosti između Moskve i Washingtona oko rata u Ukrajini, izvještava Reuters.

Neimenovani turski dužnosnik odbio je komentirati navode o sastanku, dok je Kremlj rekao da ne može ni potvrditi ni demantirati informaciju.

Podaci praćenja leta pokazali su da je avion ruske vlade stigao u Ankaru iz Moskve oko 09:30 po srednjoeuropskom vremenu.

Yoruk Isik, geopolitički analitičar u konsultantskoj kući Bosphorus Observer u Istanbulu, rekao je da avione obično koriste samo ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji trenutno prisustvuje summitu na Baliju, i Sergej Nariškin, šef vanjske obavještajne službe SVR.

Kommersant nije naveo detalje o razlozima razgovora.

Turska se zadnjih mjeseci često nametala kao sudac između Moskve i Zapada i to još od početka ruske invazije na Ukrajinu.

U srpnju ove godine pomogla je Ujedinjenim narodima da posreduju u postizanju sporazuma između Rusije i Ukrajine o izvozu žita iz blokiranih crnomorskih luka.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:56