StoryEditor
rat u ukrajini

Ruski general smijenjen nakon što je govorio o stanju na frontu u Ukrajini

Piše fena  /  13.07.2023., 08:45h

Ruski general rekao je da je smijenjen s dužnosti zapovjednika nakon što je vojnom vrhu govorio o strašnoj situaciji na frontu u Ukrajini, gdje su, kako je rekao, ruski vojnici dobili nož u leđa zbog propusta najvišeg vojnog vrha, javlja Reuters.

General-major Ivan Popov, koji je zapovjedao 58. kombiniranom armijom, rekao je u glasovnoj poruci koju je objavio ruski zastupnik Andrej Guruljov da je smijenjen.

Nije bilo trenutnog komentara iz ministarstva obrane, a Reuters nije mogao provjeriti autentičnost glasovne poruke. Zastupnik Guruljov je tvrdolinijaški bivši zapovjednik vojske koji se redovno pojavljuje na državnoj televiziji.

- Bila je teška situacija s višim šefovima u kojoj je bilo potrebno ili šutjeti i biti kukavica ili reći onako kako jeste - rekao je Popov.

- Nisam imao pravo lagati u ime vas, u ime svojih poginulih suboraca, pa sam iznio sve probleme koji postoje - kazao je on

On je rekao da je pominjao smrt ruskih vojnika od ukrajinske artiljerije i dodao da je vojsci nedostajao odgovarajući sustav kontrabaterije i izviđanje neprijatelja.

- Viši načelnici su očito osjetili nekakvu opasnost od mene i brzo su smislili naređenje ministra obrane u samo jednom danu i riješili me se. Ukrajinska vojska nije mogla da probije naše redove na frontu, ali nas je naš viši načelnik udario s pozadine, opako obezglavivši vojsku u najtežem i najintenzivnijem trenutku - zaključio je Popov.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 00:33