StoryEditor
OGLASILA SE SLUŽBA

Ruski FSB otkrio koga smatra odgovornim za napad na Krimski most, uhićeno je osam osoba

Piše fena  /  12.10.2022., 09:10h

Ukrajina nije službeno potvrdila svoju umiješanost u eksploziju, ali su neki ukrajinski dužnosnici izrazili zadovoljstvo događajem

Savezna sigurnosna služba Ruske Federacije (FSB) priopćila je u srijedu da je uhitila pet Rusa i tri državljana Ukrajine i Armenije zbog eksplozije koja je oštetila most na Krimu prošle subote, prenio je Interfax.

FSB je priopćio da su za eksploziju odgovorni Glavni obavještajni direktorat ukrajinskog ministarstva obrane i njen direktor Kirilo Budanov.

Ukrajina nije službeno potvrdila svoju umiješanost u eksploziju, ali su neki ukrajinski dužnosnici izrazili zadovoljstvo događajem.

Eksplozija na mostu dugom skoro 20 kilometara uništila je jedan dio mosta, privremeno zaustavivši promet. Uništila je i nekoliko cisterni s gorivom u vlaku koji se kretao ka aneksiranom poluotoku iz susjedne južne Rusije.

Most, prestižni projekt koji je osobno otvorio ruski predsjednik Vladimir Putin 2018. godine, ima ključnu važnost za logistiku vojne kampanje jer ruski vojnici na jugu Ukrajine dobivaju zalihe preko njega.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 07:02