Article_Top_970x250

Ruski časopis otkrio najveću manu srpskih vojnih pilota

Godišnji nalet od svega 20 sati leta

Ruski časopis otkrio najveću manu srpskih vojnih pilota

lis 10, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

- Treba imati na umu da je sustav obuke u ruskom i srpskom ratnom zrakoplovstvu radikalno različit, jer oni imaju manje naleta - rekao je za časopis neimenovani ruski pilot.

Ruski vojni časopis "Krasnaja zvezda" ocijenio je, povodom nedavno završene zrakoplovne vježbe "BARS" da je obuka u ruskom i srpskom vojnom zrakoplovstvu "radikalno različita", piše Blic.  

- Treba imati na umu da je sustav obuke u ruskom i srpskom ratnom zrakoplovstvu radikalno različit, jer oni imaju manje naleta - rekao je za časopis neimenovani ruski pilot, sudionik vježbe "BARS 2017".  

Godišnji nalet od svega 20 sati leta

Dodao je da srpski piloti imali malo godišnji nalet od svega 20 sati leta. Prije dvije godine novinar istog ruskog lista primijetio je i da je različita dob ruskih i srpskih vojnika.  Dok je prosječna starost pilota Vojske Srbije bila oko 40 godina, ruski prvoklasni piloti su imali osam do deset godina manje od kolega iz Srbije.  Tada je navedeno da srpski piloti imaju 12 sati godišnjeg leta za razliku od Rusa koji u zraku provedu između 100 i 150 sati, piše Večernji list.

Dnevnik.ba

 

Tagovi:

Article_Bottom_970x250