Article_Top_970x250

Ruski bravar opljačkao i ubio 26 starijih žena u godinu dana

MANIJAK S VOLGE

Ruski bravar opljačkao i ubio 26 starijih žena u godinu dana

pro 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: TATYANA MAKEYEVA

Muškarac (38) iz Rusije osumnjičen je da je u godinu dana opljačkao i ubio 26 starijih žena na području rijeke Volge, predstavljao se kao bravar kojeg je pozvao kućepazitelj i davio ih kablovima ili konopima s ogrtača.

Radik Tagirov (38), bravar iz ruskog grada Kazana, uhićen je u utorak zbog sumnje da je 'Manijak s Volge'. Tagirova se optužuje da je opljačkao i ubio 26 starijih žena u razdoblju od 2011. do 2012. godine.

Sumnja se da je promatrao zgrade kako bi vidio koje starije žene žive same, posjetio ih uz izliku da je majstor kojeg je zvao kućepazitelj i onda ih zadavio kablom ili platnenom opasnicom od njihovih ogrtača. Iz ruskog Istražiteljskog komiteta (SK) javljaju da je njegovo uhićenje rezultat forenzičkog istraživanja i laboratorijskih analiza koje su pokazale da je u svih 26 ubojstava odgovoran jedan isti počinitelj te uzorci u ponašanju ubojice koji odgovaraju ponašanje Radika Tagirova. 

Prošle godine, policija je ponudila nagradu od 3 milijuna rubalja, odnosno oko 30 tisuća eura za informaciju koja bi im pomogla uhititi 'Manijaka s Volge' koje su lovili 8 godina, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba