StoryEditor
teroristički napad u moskvi

Rusija želi teroristički napad povezati s Ukrajinom: "Našli smo fotografije na mobitelu"

Piše desk  /  05.04.2024., 10:24h

Ruski istražitelji danas su rekli da su na mobitelu jednog od osumnjičenih za prošlomjesečni napad na koncertnu dvoranu Crocus City Hall kod Moskve pronašli fotografije koje ih navodno povezuju s Ukrajinom. Podsjetimo, u napadu je ubijeno više od 140 ljudi, a ozlijeđeno njih 360.

ISIS je u više navrata preuzeo odgovornost za napad od 22. ožujka, no Rusija je više puta implicirala da su umiješani Kijev i Zapad. Uhićeno je dvanaest osumnjičenika, uključujući četiri napadača koji su porijeklom iz Tadžikistana, prenosi Index.

"Ovi podaci mogu ukazivati na poveznicu između napada i sukoba u Ukrajini" 

Istražitelji navode da podaci s mobitela jednog od osumnjičenih pokazuju da je ujutro 24. veljače prošle godine, na drugu godišnjicu takozvane ruske vojne operacije u Ukrajini, tražio fotografije Crocus City Halla i slao ih drugima. Dodaju da je osumnjičenik "sve to potvrdio u izjavama", piše Al Arabiya. 

Rečeno je da su na istom telefonu pronađene dodatne fotografije na kojima se vide ljudi u maskirnim uniformama kako ispred uništenih zgrada drže ukrajinsku zastavu. "Ovi podaci mogu ukazivati na poveznicu između napada i sukoba u Ukrajini", rekli su ruski istražitelji. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:58