StoryEditor

Rusija zaprijetila odmazdom Njemačkoj i zbog položaja ruskih novinara

Piše desk  /  05.03.2024., 09:09h

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova osvrnula se na razgovor s njemačkim ambasadorom te je poručila kako su osim spornih audiosnimki razgovarali i o drugim stvarima koje opterećavaju odnose zemalja.

Između ostalog, to uključuje i položaj ruskih novinara u Njemačkoj zbog čega je Rusija zaprijetila odmazdom.

"Pokušaji njemačkih vlasti da se suprotstave radu ruskih novinara dovest će do odmazde. Odmah želim da kažem da oni već znaju za to diplomatskim kanalima u Berlinu. Ako dirnu ruske dopisnike i sprovedu planove do kraja, onda ćemo uzvratiti istom mjerom i njemački novinari će napustiti Rusiju", rekla je Zaharova.

Inače, veleposlanik Njemačke Alexander Lambsdorff pozvan je u ponedjeljak na raport u Ministarstvo vanjskih poslova Rusije zbog audiosnimke koji je objavljen u javnosti, a na kojem navodno njemački vojnici razgovaraju o rušenju Krimskog mosta.

Nakon razgovora s Alexanderom Lambsdorffom Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je priopćilo kako su zatražili pojašnjenje od veleposlaniak Njemačke. "Rusko ministarstvo vanjskih poslova zatražilo je pojašnjenje od ambasadora u vezi s raspravom u razgovoru visokih njemačkih časnika o mogućnosti opskrbe Kijeva dalekometnim raketama Taurus kao i pružanje praktičke pomoći Oružanim snagama Ukrajine u njihovoj borbenoj potrebi protiv ciljeva u Rusiji", navodi se.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:24