StoryEditor
Dmitrij Medvedev

"Rusija višestruko povećava proizvodnju svih vrsta oružja - od tenkova i topova do visokopreciznih projektila i bespilotnih letjelica"

Piše desk  /  24.10.2022., 20:21h

Rusija višestruko povećava proizvodnju svih vrsta oružja - od tenkova i topova do visokopreciznih projektila i bespilotnih letjelica, objavio je danas na svom Telegram kanalu zamjenik šefa Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

"Povećava se proizvodnja oružja i specijalne opreme: od tenkova i topova do visokopreciznih projektila i dronova. Čekajte!" napisao je Medvedev.

Obratio se i neprijateljima Rusije i savjetovao im da se ne nadaju da će zemlja ostati bez oružja.

Britanski obavještajci: Imaju sve manje preciznog oružje dugog dometa

Podsjetimo, britansko ministarstvo obrane je u svom obavještajnom izvješću navelo kako Rusija nastavlja koristiti iranske dronove protiv ciljeva diljem Ukrajine kao zamjenu za precizno oružje dugog dometa kojeg Rusija ima sve manje.

"Ukrajinski napori da poraze bespilotne letjelice Shahed-136 sve su uspješniji", navode obavještajci pozivajući se i na izjavu ukrajinskog predsjednika Zelenskog koji je rekao da Ukrajina presretne i do 85 posto napada dronovima kamikazama. 

Obavještajci kažu kako su ovakve letjelice spore, bučne i lete na malim visinama, zbog čega su laka meta konvencionalnoj protuzračnoj obrani. 

"Rusija će vjerojatno potrošiti velik broj iranskih bespilotnih letjelica Shahed-136 kako bi probila sve učinkovitiju ukrajinsku protuzračnu obranu. Vjerojatno ih koristi kao zamjenu za precizno oružje dugog dometa proizvedeno u Rusiji koje je sve rjeđe", navodi se u izvješću britanskih obavještajaca.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:15