StoryEditor
rat u ukrajini

Rusija upozorava: Napad na Krim zapadnim oružjem značio bi sudjelovanje SAD-a u ratu

Piše desk  /  20.06.2023., 12:41h

Ruski ministar obrane zaprijetio je "trenutnim napadima na centre za donošenje odluka" u Ukrajini ako se oružje dugog dometa isporučeno sa Zapada koristi za napad na Krim, koji je Rusija ilegalno zauzela od Ukrajine 2014. godine.

Kako navodi Guardian, u priopćenju ministra obrane Sergeja Šojgua navodi se da bi napad na Krim raketama Himars i Storm Shadow predstavljao napad “izvan zone specijalne vojne operacije” i da bi značio “potpuno sudjelovanje Sjedinjenih Država i Velike Britanije u sukobu”.

“Prema našim informacijama, rukovodstvo oružanih snaga Ukrajine planira da napadne teritoriju Ruske Federacije, uključujući i Krim, raketama Himars i Storm Shadow. Upotreba ovih projektila izvan zone specijalne vojne operacije značiće potpuno uključivanje Sjedinjenih Država i Velike Britanije u sukob i povlači za sobom trenutne napade na centre odlučivanja na teritoriji Ukrajine”, naveo je Šojgu.

“Od 4. lipnja, oružane snage Ukrajine izvele su 263 napada na položaje ruskih trupa. Zahvaljujući kompetentnim i nesebičnim akcijama naših jedinica, sve su one obijene, neprijatelj nije ostvario svoje ciljeve”, dodao je.

Ukrajina je jučer priopćial da je ponovo zauzela najmanje osam naselja u tom vremenskom periodu i da je napredovala na frontu u regiji Zaporožja za nekoliko kilometara.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 00:20