StoryEditor
rat u ukrajini

Rusija: Uništili smo veliku pošiljku oružja sa Zapada

Piše Hina  /  21.05.2022., 13:05h

Ruska vojska kazala je u subotu da je uništila veliku pošiljku oružja zapada u Žitomiru u Ukrajini, zapadno od Kijeva, koristeći se raketama Kalibr.

Ministarstvo obrane kazalo je u priopćenju da je pogođena "velika količina oružja i vojne opreme dostavljene iz SAD-a i europskih zemalja" koja je bila namijenjena ukrajinskoj vojsci u istočnoj regiji Donbasu gdje se vode bitke.

Reuters nije mogao potvrditi izvješće u kojemu je također pisalo da su ruske rakete pogodile skladišta goriva u blizini Odese na obali Crnoga mora i srušile dva ukrajinska aviona Su-25 te 14 dronova.

U posljednjem izvješću o ratu, a koji Rusija redovito naziva "posebnom vojnom operacijom", ministarstvo obrane također je kazalo da je Rusija pogodila mnoga ukrajinska zapovjedna mjesta.

Zapad Ukrajinu opskrbljuje oružjem od 24. veljače kad je počela invazija, a ruska vojska nastoji ga presresti i uništiti oružje.

Moskva tvrdi da SAD i njegovi saveznici slanjem oružja Kijevu te nametanjem drastičnih sankcija kojima teže uništiti rusku ekonomiju, izazivaju "rat preko posrednika".

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:12