StoryEditor
"bilježimo sve izjave"

Rusija prati poteze Srbije: "Možda na prijateljstvo gledamo drugačije"

Piše desk  /  14.04.2022., 07:16h
Rusija je uvijek podržavala svoje prijatelje i pretpostavlja da oni zagovaraju iste pristupe, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, komentirajući trenutnu politiku Srbije prema Rusiji.

Uvjerila je da Moskva bilježi i izjave o prijateljstvu i pritiscima na koje se žale u Beogradu, prenose ruski mediji.

"Moskva snima sve izjave o prijateljstvu i pritiscima na koje se žale u Beogradu", rekla je Zaharova.

Kako je navela, Rusija je uvijek podržavala svoje prijatelje i polazi od toga da oni zagovaraju iste pristupe.

"Primjećujemo riječi srpskih političara o pritisku koji se na njih vrši. Bilježimo i izjave Beograda da je Rusija prijatelj. Možda na prijateljstvo gledamo drugačije. Prijatelje podržavamo u teškim trenucima i polazimo od toga da oni koji nas nazivaju svojim prijateljima zagovaraju iste pristupe", dodaje Zaharova.

Prema njezinim riječima, Rusija pretpostavlja da će se dosljedni partneri držati stavova koji odražavaju njihove istinske nacionalne interese.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je rekao da je zbog prosperiteta zemlje i njezine zaštite spreman progutati žabe krastače.

Tako je srpski čelnik, ističu, komentirao glasovanje Beograda u UN-u za obustavu članstva Rusije u Vijeću za ljudska prava. Prema njegovim riječima, u početku je tijekom glasanja o članstvu Rusije u Vijeću za ljudska prava UN-a odlučeno da se suzdrži, ali je na Srbiju izvršen, kako kaže, "veliki pritisak".

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:32