StoryEditor
rat u ukrajini

Rusija pokrenula golemi raketni napad. Cijela Ukrajina pod uzbunom

Piše desk  /  08.01.2024., 08:33h

Rusija je pokrenula raketni napad velikih razmjera diljem Ukrajine u jutarnjim satima, pogodivši stambene i industrijske objekte, rekli su ukrajinski dužnosnici. Cijela Ukrajina pod uzbunom je za zračne napade od oko 6 ujutro, a ukrajinske zračne snage su rekle da je zemlja izložena valovima napada krstarećim projektilima, a u nekim regijama i balističkim projektilima.

"Neprijatelj žestoko napada mirne gradove", rekao je Oleksandr Vilkul, gradonačelnik južnog ukrajinskog grada Krivi Rih, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Vilkul je rekao da će sve informacije o razmjerima potencijalne štete biti objavljene nakon završetka ruskog napada. Mete ruskog napada i puni razmjeri napada nisu još jasni.

Iz Moskve nije bilo očitovanja.

Ima ozlijeđenih

Anatolij Kurtiev, tajnik gradskog vijeća jugoistočnog Zaporižja, rekao je na Telegramu da je raketni napad na grad rezultirao ozlijeđenima, ali nije dao više detalja. Najmanje jedna žena ozlijeđena je u napadu na drugi po veličini ukrajinski grad Harkiv, rekao je gradonačelnik Ihor Terekhov u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Rekao je da su pogođena industrijska postrojenja, što je rezultiralo požarom. Pet eksplozija čulo se u gradu Zaporižja, rekao je regionalni guverner Jurij Malaško, a najmanje dvije osobe su ozlijeđene. "Projektili su pogodili stambena područja", rekao je Malaško na Telegramu.

Ukrajinski vojni dužnosnici u drugim gradovima, uključujući Dnjepropetrovsk i Hmjelnicki, također su rekli da su njihovi gradovi pod "masovnim raketnim napadom" Rusije.

Gotovo dvije godine od početka rata koji je Rusija započela invazijom na Ukrajinu obje su strane prešle na pojačane zračne napade na međusobne teritorije, boreći se da ostvare značajne uspjehe duž prve linije bojišnice. Rusija je pokrenula neke od svojih najvećih napada na Kijev, kao i na drugi po veličini ukrajinski grad Harkiv.

Dnevnik.ba

11. travanj 2024 09:33