StoryEditor
ruska vojska

Rusija planira ojačati protuzračnu obranu nakon pristupanja Finske NATO-u

Piše desk  /  10.04.2023., 12:46h

Moskva planira obnoviti svoje snage protuzračne obrane nakon što je stekla nova vojna znanja u ratu s Ukrajinom, rekao je zamjenik glavnog zapovjednika Zračno-svemirskih snaga.

Ova odluka uslijedila je nakon pristupanja Finske Sjevernoatlantskom savezu (NATO), koaliciji za koju Rusija kaže da prijeti njenoj sigurnosti.

General-pukovnik Andrej Demin, zamjenik glavnog zapovjednika Zračno-svemirskih snaga, rekao je za novine Crvena zvijezda da se ruska protuzračna obrana suočila s brojnim izazovima pred ukrajinskim udarima, javlja Sky News.

Rusija je, rekao je, dodala više od 50 mobilnih radarskih stanica, a avion A-50 za rano upozoravanje i kontrolu patrolirao je 24 sata dnevno.

U ukrajinskim regijama pod ruskom kontrolom, jedinice protuzračne obrane postavljene su za odbranu ključnih instalacija, rekao je, dok je Rusija povećala proizvodnju sistema protiv dronova RLK-MC.

Reforme su "nedvojbeno planirane i bit će provedene", rekao je Demin novinama ministarstva obrane.

- Svrha nadolazećih promjena je razvoj oružanih snaga, s ciljem poboljšanja sistema protuzračne obrane Ruske Federacije – rekao je on.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:42