StoryEditor
prijetnja zapadu?

Rusija objavila promotivni video: "Vrijeme je da se preselite u Rusiju. Ne odgađajte, zima dolazi!"

Piše desk  /  30.07.2022., 22:50h

Veleposlanstvo Rusije u Španjolskoj je objavilo promotivni turistički video koji je postao predmet ismijavanja, a u kojem naizgled ismijavaju sankcije koje im je Zapad nametnuo zbog invazije na Ukrajinu.

Prošlo je više od šest mjeseci od početka rata u Ukrajini i unatoč velikim gubicima koje su pretrpjele njihove snage i strogim sankcijama koje su im nametnute, Rusi i dalje pokušavaju pokazati hrabro lice.

U petak je rusko veleposlanstvo u Španjolskoj na svom Twitter profilu podijelilo video pod nazivom "Vrijeme je za preseljenje u Rusiju".

Isječak, koji traje samo 53 sekunde, sadrži uglavnom snimke Rusije, no glas i scenarij su možda najzanimljiviji element.

Glas koji govori na engleskom, ali ima gotovo stereotipni ruski naglasak, počinje porukom: "Ovo je Rusija."

Zatim nastavlja promovirati "ukusnu kuhinju, lijepe žene, jeftin plin, bogatu povijest, svjetski poznatu književnost, jedinstvenu arhitekturu, plodno tlo, jeftinu struju i vodu, balet, jeftini porezi i dostava, tradicionalne vrijednosti, kršćanstvo, gostoprimstvo i votku."

Na kraju se spominje i privreda koja "može izdržati tisuće sankcija". Završava riječima: "Vrijeme je da se preselite u Rusiju. Ne odgađajte, zima dolazi."

Nije sigurno jesu li pokušati citirati seriju "Game of Thrones" u posljednjem dijelu ili je to još jedna prijetnja Zapadu s obzirom na njihovu kontrolu nad velikim dijelom opskrbe plinom u Europi.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:11