StoryEditor
rat u ukrajini

Rusija: Naša vojska je uništila zapadno oružje u borbama na istoku Ukrajine

Piše hina  /  09.07.2022., 22:35h

Rusija je ponovno uništila zapadno oružje uslijed intenzivnih borbi na istoku Ukrajine, objavilo je rusko ministarstvo obrane u subotu, uslijed pojačanih napora Moskve da osvoji ostatak Donbasa.

Hangar u kojemu se nalaze američke haubice M777 uništen je kod sela Časiv Jar u regiji Donjecku, kazao je glasnogovornik ministarstva Igor Konašenkov.

Također su poginuli brojni ukrajinski vojnici, dodao je.

Moskva pokušava zauzeti Donbas, koji se sastoji od Donjecka i Luhanska. Ruski su vojnici zasad zauzeli Luhansk i bore se za Donjeck.

Konašenkov je rekao da su desetine ukrajinskih vojnika ubijene u topničkim i raketnim napadima i uništena skladišta municije i vojne opreme u raznim regijama.

Glavni stožer Ukrajine u Kijevu ranije je izvijestio o rasprostranjenim ruskim napadima. Okupatori su vodili akcije od Lisičanska prema zapadu, kazao je ukrajinski guverner Luhanska Serhij Hajdaj.

“Trudimo se najviše što možemo da zaustavimo naoružane skupine Rusa diljem bojišnice.” No, prema Hajdaju, napadaju s nekoliko strana, pokušavajući prodrijeti duboko u ukrajinski teritorij.

Hajdaj je rekao da stvaraju “pravi pakao” raketnim napadima i topničkom paljbom, ali da se ukrajinske snage hrabro odupiru.

Rusija je će vjerojatno u nastavku rata ciljati na veće gradove Slovjansk i Kramatorsk u Donjecku. Poznato je da Moskva pokušava potpuno preuzeti tu regiju.

Prema ukrajinskom glavnom stožeru u Kijevu, bilo je bombardiranja u regijama Harkiv i Černihiv u kojima je gađana i civilna infrastruktura.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:18