StoryEditor
Evgenij Popov

Rusija: "Miroljubiv smo narod, ali iskoristit ćemo nuklearno oružje samo ako nas netko napadne"

Piše desk  /  21.09.2022., 15:39h

Ruski član državne Dume Evgenij Popov i voditelj ruske državne televizije rekao je za BBC da Rusija neće prva napasti zapadne zemlje, ali je upozorio da će odgovoriti ako bude napadnuta.

"Nećemo napraviti neki nuklearni masakr u svijetu. To nije naša politika. To nije naša praksa. Mi smo miroljubivi ljudi u Rusiji, ali možemo odgovoriti ako nas napadnete", rekao je.

"Nuklearno oružje je naše jamstvo sigurnosti"

Na pitanje znače li referendumi u okupiranim područjima istočne Ukrajine da će se ti teritoriji nakon pripojenja braniti nuklearnim oružjem, Popov je rekao: "Stvarno ne znam kako odgovoriti na ovo. Ali znajte da ćemo braniti našu domovinu.

Ponovno upitan može li se dogoditi da Rusija upotrijebi nuklearno oružje, ruski zastupnik je rekao: "Samo kao odgovor, moje stajalište je jasno. Koristit ćemo nuklearno oružje samo kao odgovor na napad. Samo kao odgovor na uporabu nuklearnog oružja protiv našeg teritorija. Branit ćemo našu suverenu zemlju i suverenu državu. I, naravno, nuklearno oružje je naše jamstvo sigurnosti", zaključio je Popov.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 11:49