StoryEditor
sustav tos

Rusi snimali video o svom moćnom oružju, minutu kasnije gađano s ukrajinske strane?

Piše desk  /  05.06.2022., 08:22h

"Ruski propagandisti htjeli su pokazati teški sustav bacanja plamena "druge armije svijeta", ali minutu kasnije dobili su odgovor od Oružanih snaga Ukrajine".

Ruski novinari su snimali propagandni prilog o moćnom ruskom lanseru raketa zvanom TOS. Jedan ruski novinar je snimao lanser raketa i isticao kako Ukrajinci nemaju šanse protiv takvog oružja.

Nekoliko trenutaka kasnije oružje je bilo obavijeno vatrom, ali ne kao kod prvotnog lansiranja. Ukrajinci se hvale da su ga oni pogodili svojom artiljerijom.

Napisali su sljedeće: Ruski propagandisti htjeli su pokazati teški sustav bacanja plamena "druge armije svijeta", ali minutu kasnije dobili su odgovor od Oružanih snaga Ukrajine".

TOS je višestruki raketni sustav, oružje koje se može opisati kao "ogromni bacač plamena". TOS-1 je također termobaričan, s dometom do 10 kilometara. Proizvođač TOS-2 Rostec kaže da TOS-2 ima veći domet, bolje automatsko ciljanje i veću svestranost. Rakete TOS-2 se nose na oklopnom kamionu, a ne na šasiji tenkova.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 21:44