StoryEditor
rat u ukrajini

Rusi raketirali Dnjipro: “Rušistički gadovi napali su bolničku ustanovu”

Piše hina  /  26.05.2023., 12:26h

Rusija je u petak raketirala bolnicu u istočnom ukrajinskom gradu Dnjipru, objavio je regionalni guverner Serhij Lisak.

“Raketni napadi na Dnjipro. ‘Rušistički’ gadovi napali su bolničku ustanovu. Ima žrtava“, napisao je na aplikaciji Telegram, koristeći se pogrdnim nazivom koji kombinira naziv ‘Rusi’ s ‘fašisti’. Ukrajinski mediji također pišu kako ima žrtava.

Ukrajina je ranije u petak objavila da je oborila oko 10 raketa i 20 dronova koje je Rusija lansirala tijekom noći na Kijev, Dnjipro i istočne regije.

Ured predsjednika Volodimira Zelenskog priopćio je da je u okolici Harkiva izbio požar nakon što je dva puta pogođeno skladište nafte.

Rusija je ovaj mjesec pojačala zračne napade na Ukrajinu, većinom gađajući logističke i infrastrukturne ciljeve uoči očekivane ukrajinske protuofenzive, piše agencija Reuters.

Ukrajinske zračne snage tvrde da su oborile 10 raketa ispaljenih s Kaspijskog jezera, 23 drona Šahed iranske proizvodnje i dva izvidna drona.

Ukupno je, objavili su Ukrajinci, lansirano 17 raketa i 31 dronova, u napadu koji je počeo u četvrtak u 22 sata po lokalnom vremenu te je trajao do 5 ujutro u petak.

Rusija je pak u petak objavila da je Ukrajina gađala dvije regije u južnom dijelu Rusije raketama i dronovima.

Na ruskim i ukrajinskim internetskim kanalima šire se snimke eksplozije u Krasnodaru, ruskom gradu istočno od Krima, udaljenom nekoliko stotina kilometara od prve linije bojišnice.

Dnevnik.ba

31. svibanj 2023 21:36