StoryEditor
rat u ukrajini

Rusi pripremaju veliku ofenzivu? Zapovjednik ukrajinske vojske zavapio: Hitno nam treba oružje

Piše desk  /  16.04.2022., 13:37h
Zapovjednik ukrajinske vojske, general Valerij Žaluznij, rekao je da je jučer razgovarao sa zapovjednikom američke vojske, generalom Markom Milleyjem.

Ruske snage sinoć su intenzivirale napade na Ukrajinu, naročito na istoku zemlje, gdje se očekuje velika ofenziva. Tijekom noći su posebno intenzivno granatirane tri regije - Harkiv, Donjeck i Luhansk, navode ukrajinski izvori.

Uz to, Rusi su rano jutros napali tvornicu oklopnih vozila u predgrađu Kijeva, tvrdi rusko ministarstvo obrane. Eksplozije su se čule i u Lavovu na zapadu Ukrajine. Kako tvrde Ukrajinci, Rusi su iz aviona tipa Su-35 ispalili više projektila, koje je oborila ukrajinska protuzračna obrana u blizini Lavova. 

Ukrajinci su objavili da su odbili 10 ruskih napada u Donjecku i Luhansku, regijama na istoku u kojima se očekuju najžešće borbe kad krene velika ruska ofenziva.

CNN navodi kako bi intenziviranje napada moglo značiti pripreme za veliku ofenzivu na istok zemlje, prenosi Index.hr.

Zapovjednik ukrajinske vojske, general Valerij Žaluznij, rekao je da je jučer razgovarao sa zapovjednikom američke vojske, generalom Markom Milleyjem. 

Kako je rekao Žaluznij, razgovarali su o "žestokim borbama na granici regija Harkiv i Izjum, odbijanju ruske ofenzive u Luhansku i Donjecku, kritičnoj situaciji oko opkoljenog i razorenog Mariupolja te raketnim napadima diljem Ukrajine".

"Još jednom sam naglasio hitnu potrebu oružanih snaga Ukrajine za naoružanjem i streljivom, koji nam trebaju kako bismo ojačali svoje obrambene kapacitete", rekao je Žaluznij.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:54