StoryEditor
rat u ukrajini

Rusi preuzeli ukrajinsku nuklearku. Ministar: Moramo biti spremni za svaki scenarij

Piše hina  /  11.08.2022., 21:18h

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova danas je rekao da Ukrajina mora biti spremna za bilo kakav scenarij po pitanju nuklearne elektrane Zaporižje, koja je pod kontrolom Rusije te je granatirana i iz njenog okruženja su evakuirani ljudi

Ukrajina i dužnosnici koje je postavila Rusija međusobno su se okrivili za novi krug granatiranja nuklearne elektrane u četvrtak, najveće u Europi, koja se nalazi na jugu Ukrajine.

"Od danas elektrana nije samo u rukama neprijatelja nego i u rukama neobrazovanih stručnjaka koji potencijalno mogu dopustiti da se dogodi tragedija", rekao je ministar unutarnjih poslova Denis Monastirski u intervjuu za Reuters. "Naravno, teško je i zamisliti razinu tragedije koja će se dogoditi ako Rusi nastave sa svojim djelovanjem ovdje", rekao je.

Ukrajina je proteklih dana upozorila na nuklearnu katastrofu černobilskog tipa. "To za nas znači da se moramo pripremiti za bilo koji scenarij. Državne službe za izvanredne situacije s ministarstvom unutarnjih poslova i ministarstvom regije raspravljaju o različitim scenarijima koji su potrebni, uključujući i pitanje evakuacija", rekao je Monastirski.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:06