StoryEditor
situacija u kazahstanu

Rusi odgovorili Blinkenu: "Kada su Amerikanci u vašoj kući, teško je ostati živ, a ne biti silovan"

Piše Desk  /  09.01.2022., 07:56h
Ministarstvo vanjskih poslova Rusije kritizirao je državnog tajnika SAD-a Antonyja Blinkena zbog izjave u kojoj je govorio o stanju u Kazahstanu te je između ostalog kritizirao ruski utjecaj u ovoj državi.

Blinken je u petak na konferenciji za medije osporio slanje ruskih i drugih trupa u Kazahstan nakon višednevnih nasilnih demonstracija u državi te je tom prilikom kritizirao ruski utjecaj u ovoj državi.

"Lekcija iz novije povijesti je da kada su Rusi u vašoj kući, ponekad ih je veoma teško izbaciti", upozorio je državni tajnik na konferenciji za novinare u Washingtonu.

Nakon ove izjave oglasili su se i iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije te su Blinkenovu izjavu okarakterizirali kao tipično uvredljivom.

"Ako Antony Blinken toliko voli satove povijesti, onda bi trebao uzeti u obzir sljedeće: Kada su Amerikanci u vašoj kući, teško je ostati živ, a ne biti opljačkan i silovan. Ovome nas uči ne samo nedavna prošlost, već i svih 300 godina američke državnosti", priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije.

Inače, Ministarstvo vanjskih poslova Rusije oglasilo se i jučer povodom situacije u Kazahstanu te su naglasili kako se situacija u državi smiruje nakon nekoliko dana demonstracija.

"U Alma-Ati, administrativne zgrade očišćene su od ekstremista. Mnogi militanti su likvidirani ili pritvoreni, a njihov identitet se utvrđuje. Očišćeni dijelovi grada se vraćaju u normalu. Agencije za provođenje zakona uspjele su da preuzmu kontrolu nad aerodromom, ali će on određeno vrijeme ostati zatvoren za civile", priopćeno je.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:36