StoryEditor
njemački i američki tenkovi

Rusi nude veliku novčanu nagradu vojnicima koji unište Leoparde ili Abramse

Piše hina  /  01.02.2023., 13:19h

Kremlj je u srijedu pozdravio ponudu ruske tvrtke za isplatu nagrada vojnicima koji unište tenkove zapadne proizvodnje na bojišnici u Ukrajini i dodao da će to ohrabriti ruske snage prema pobjedi.

Ruska tvrtka Fores ponudila je ovaj tjedan pet milijuna rublji (72.000 dolara) u gotovini prvim vojnicima koji u Ukrajini unište ili zarobe američke tenkove Abrams ili njemačke Leoparde 2.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u srijedu da će ruske snage zapaliti sve zapadne tenkove koji se isporuče Ukrajini i dodao da su novčane nagrade dodatni poticaj ruskim vojnicima.

“To svjedoči jedinstvu i želji svih da doprinesu kako najbolje mogu, na ovaj ili onaj način, izravno ili neizravno, postizanju ciljeva specijalne vojne operacije”, rekao je Peskov novinarima.

“Što se tiče tenkova, već smo rekli da će gorjeti. S ovakvim poticajima, mislim da će biti još više entuzijasta”, dodao je.

Zapadni tenkovi, daleko napredniji od svega što su Ukrajina i Rusija do sad koristile u sukobu, vjerojatno neće stići na prve linije u istočnoj i južnoj Ukrajini još nekoliko mjeseci.

Dnevnik.ba

03. ožujak 2024 10:57