StoryEditor
Ruska ambasada u Washingtonu

Rusi: Mi uopće nemamo kemijsko oružje

Piše desk  /  13.04.2022., 08:13h
Ruska ambasada u Washingtonu odbacila je teze glasnogovornika američkog State Departmenta Neda Pricea o mogućnosti ruskog korištenja kemijskog oružja u Ukrajini kao "neosnovane", javlja ruska prorežimska agencija Tass.

"Glasnogovornik State Departmenta jučer je govorio o mogućnosti da bi naša zemlja mogla koristiti kemijsko oružje u svjetlu navodnih neuspjeha specijalne vojne operacije u Ukrajini. Ned Price opet se istaknuo ispraznim rečenicama, koje nije podupro nijednim jedinim dokazom", objavila je ruska ambasada, prenosi Index.

"Ukrajinski radikali spremaju provokcije korištenjem kemikalija"

Ruski diplomati u Americi tvrde da "ruske oružane snage nemaju i ne mogu imati nikakvo kemijsko oružje na raspolaganju, jer je Rusija eliminirala sve svoje zalihe kemijskog oružja još 2017. godine"

"Informacije koje je potvrdilo rusko Ministarstvo obrane o ukrajinskim radikalima koji pripremaju provokacije korištenjem kemikalija su uznemirujuće. Imamo i pitanja o porijeklu tih supstanci", objavila je ruska ambasada pa pozvala Washington da "prestane širiti dezinformacije".

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 07:02