StoryEditor
prosvjed protiv rat

Rusi iz Istre s transparentima: "Ukrajino, uz tebe je ruski narod, Putin je rat, Mirno nebo za svu djecu"

Piše hina  /  05.03.2022., 15:22h
"Mirno nebo za svu djecu", "Ukrajino, uz tebe je ruski narod" i "Putin je rat", poruke su to koje su Rusi koji žive u Puli istaknuli na transparentima na prosvjedu protiv rata koji je u subotu poslijepodne održan na pulskom Trgu Forum.

Ustvrdivši kako se ne slažu s politikom svoje matične države koja je napala suverenu zemlju, tridesetak Rusa koji žive u Puli i Istri nosili su ukrajinske zastave i poslali poruke mira. 

"Mi, ruski narod koji živi u Hrvatskoj, ne možemo ostati ravnodušni. Mi smo protiv besmislenog, destruktivnog rata, protiv smrti s obje strane, protiv agresije Putina i njegovih pristaša na Ukrajinu, na njene mirne građane", poručili su ruski državljani koji žive na istarskom poluotoku.

"Ovaj rat je katastrofa ne samo za Ukrajinu, već i za Rusiju. To bi mogla biti katastrofa za cijeli svijet, za cijelo čovječanstvo. I zato podupiremo civile Ukrajine, osuđujemo ilegalni napad Rusije na teritorij suverene države. Tu smo i zalažemo se za našu zajedničku budućnost, budućnost naše djece koja će za koju godinu pitati 'što ste učinili da zaustavite bratoubilački rat'", poručili su Rusi na prosvjedu zahtijevajući prekid rata.

Dnevnik.ba

01. veljača 2023 13:33