Article_Top_970x250

RUSI DEMANTIRAJU TRUMPA: Naši su vojnici još uvijek u Venezueli

nakon objave na društvenoj mreži

RUSI DEMANTIRAJU TRUMPA: Naši su vojnici još uvijek u Venezueli

lip 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Trump je informaciju o ruskom povlačenju objavio na svom Twitter profilu tijekom službenog posjeta Londonu, no ruska strana opovrgnula je povlačenje svojih vojnika iz Venezuele

Izjava američkog predsjednika Donalda Trumpa po kojoj je Rusija povukla “većinu svojih ljudi” iz Venezuele ne odgovara stvarnosti, a vojna suradnja se nastavlja, objavila je u utorak novinska agencija Interfax. Potpuno povlačenje ruskih pripadnika specijalnih snaga iz Venezuele bio bi udarac predsjedniku Nicolasu Maduru koji smatra Moskvu bliskim saveznikom.

Trump je informaciju o ruskom povlačenju objavio na svom Twitter profilu tijekom službenog posjeta Londonu, no nije otkrio više detalja.

“Rusija nas je izvijestila kako su uklonili većinu svojih ljudi iz Venezuele”, napisao je Trump, prenosi Hina.

Trumpova vlada, koja daje podršku čelniku oporbe i samoprozvanom privremenom predsjedniku Juanu Guaidou, tvrdi kako su ruska i kubanska podrška predsjedniku Venezuele Nicolasu Maduru ključne za njegov opstanak na vlasti te je pozvala dvije zemlje da povuku svoje sigurnosno osoblje iz te južnoameričke države.

Moskva je u ožujku u Caracas poslala gotovo stotinu pripadnika specijalnih snaga i stručnjaka za kibernetiku, tvrde američki službenici. U siječnju su u Venezuelu stigli i vojnici plaćenici koji surađuju s Moskvom kako bi ojačali Madurovu sigurnost, prenosi Reuters.

Dnevnik.ba

Tagovi: