StoryEditor
KUPARI

Ruševina poznatog hotela u Dubrovniku pretvara se u filmski set, stiže i slavna oskarovka

Piše desk  /  28.08.2022., 09:17h

Osim turistima, Dubrovnik će u rujnu biti okupiran i filmašima. Bukirana su čak dva snimanja, a u grad bi trebala stići i oskarovka Kate Winslet.

Ruševine Kupara pretvaraju se u filmski set. Dodatan je to razlog za znatiželju prolaznika koji su mislili da se radi o gradnji restorana ili sličnom građevinskom pothvatu, javlja dnevnik.hr.

Hotel Grand, ruševina iz 1991. u filmu će glumiti ruševine iz Drugog svjetskog rata. Tamo se sve polako priprema, svi koji rade na filmu jako su tajnoviti. Ono što se zna je da je to jedna od lokacija na kojoj će se snimati u drugoj polovici rujna.

"Nije dobila tu svrhu koju treba, ali dobro je", kazao je Dinko o zgradi.

Film je to o legendarnoj ratnoj fotografkinji magazina Vogue, Lee Miller, koju će glumiti oskarovka Kate Winslet.

U filmu glume i Jude Law i Marion Cotillard. Sredinom rujna kreće i snimanje hit serije Vikinzi Valhala. Riječ je o velikoj produkciji koja bi trebala zapošljavati i značajan broj domaćih ljudi. Producenti traže i nekoliko stotina statista, a prijave su još otvorene.

"Ja sam se prijavio za statiranje, nije bilo precizirano točno za što. Naveli su da traže dugokose plave muškarce, mislim da fizički odgovaram. Ali nije samo statiranje, zanima me i s produkcijske strane kako će se to izvesti u staroj gradskoj jezgri s ovolikim brojem turista", govori Vlaho Bogoje iz Dubrovnika.

Iz grada poručuju kako su producenti dobro organizirani, ali mole i građane za razumijevanje u slučaju zatvaranja određenih lokacija. Dubrovnik već godinama ima cjenik za javne površine na kojima se snima. A to je tek dio prihoda.

"Vjerujem da će ti iznosi prijeći više milijuna za ova dva snimanja koja se odvijaju jedan za drugim, kada se zbroje sve usluge koje će se koristiti i svi troškovi koje će produkcijska kuća imati na području Dubrovnika", zaključila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Snimat će se i u Kneževu dvoru, a samo bi institucija Dubrovački muzeji u dva tjedna snimanja trebala uprihodovati oko 400 tisuća kuna. Može li Dubrovnik uz ovolike gužve podnijeti i dvije produkcije unutar zidina? Mnogi već sada očekuju kaos.

Dnevnik.ba

14. lipanj 2024 04:36