StoryEditor

Rummenigge: Ono što je Kovač radio na početku sezone bilo je samoubojstvo

Piše D  /  08.04.2019., 12:04h

Kovačev Bayern preuzeo je vrh Bundeslige u velikom stilu. Borussia Dortmund dobila je četiri komada u samo 41 minutu, završilo je 5:0 i aktualni njemački prvaci poslije 29 kola bježe rivalu za bod.

Kovač je nakon velike pobjede prilikom ulaska na press konferenciju primao čestitke od njemačkih novinara, svi su najednom hvalili hrvatskog stručnjaka nakon što je osporavan cijele sezone.

Ali, alfa i omega Bayerna i dalje je na oprezu što se tiče Kovačeve budućnosti u Bayernu. U ekskluzivnom intervjuu za Sky Germany Karl-Heinz Rummenigge otkrio je da mu posao na klupi Bayerna nije zagarantiran.

"Ne postoji jamstvo za posao u Bayernu"

"Ne postoji garancija za posao na klupi Bayerna. Nitko nema garanciju. Zašto? Svi se moraju dokazati, svi moraju pokazati što znaju i isporučiti rezultat. To je princip Bayerna. Svi moraju biti sposobni podnijeti veliki pritisak jer tko to ne može, u krivom je klubu" bio je odrješit Bayernov CEO.

"Ono što se događalo u listopadu i studenom bilo je samoubojstvo. Trener je rotirao cijelo vrijeme. Uvijek možete malo rotirati, ali ako previše to radite, struktura više nije održiva. Ja sam obožavatelj najboljih 11 igrača u početnoj postavi."

Rummenigge ističe da će se sve detaljno analizirati na koncu sezone. Svjestan je i mnoštva kritika koje su dolazile iznutra.

"Sve ćemo analizirati nakon završetka sezone. Postojala je faza u kojoj je bilo mnogo kritike iznutra. Inače ne bismo imali deficit od devet bodova. Kao što sam rekao, u Bayernu nema jamstva za posao. Naš cilj je osvojiti duplu krunu."

Bayern je napravio novi korak u velikoj rekonstrukciji momčadi koju planira provesti za sljedeću sezonu. Službeno je prije nekoliko dana objavljeno da je novi igrač Bayerna postao donedavni lijevi bek Atletica i francuske reprezentacije Lucas Hernandez.

"Bayern se svake godine mora boriti za titulu u Ligi prvaka"

"Jogi Low (op. a. njemački izbornik) nam je čestitao na potpisu Lucasa. Rekao je da se radi o jednom od najboljih braniča na svijetu. Hernandez je bio jedan od najboljih obrambenih igrača na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i može igrati kao stoper i bek. Stvarno smo željeli tog igrača i mogli smo ga dobiti samo za 80 milijuna eura koliko je iznosila njegova odštetna klauzula."

"Cijene na tržištu idu u samo jednom smjeru - uvijek gore. Na kraju, morate učiniti ono što morate učiniti, ono što mislite da je ispravno. Nisam zabrinut za dobrobit Bayerna. Naš cilj nije samo biti prvak Njemačke, već svake godine igrati za titulu Lige prvaka."

Na kraju sezone minhenski klub sigurno napuštaju Arjen Robben i Franck Ribery.

"Franck je došao 2007. godine, Arjen 2009. Imali smo deset izvanrednih godina s ovim dvojcem. Namjerno smo prošle godine odlučili produžiti njihove ugovore kao znak zahvalnosti. Imat ćemo oproštajnu utakmicu s obojicom jer su to zaslužili" podvukao je Rummenigge.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:27