StoryEditor

Rukometni savez BiH mijenja ime ili seli iz Sarajeva

Piše D  /  11.02.2018., 06:02h

Sjednica rukometne bh. vlade bila je iscrpljujuća, ali i burna. Na istoj su se pojavili predstavnici premijerligaških klubova koji su tražili da nastavak Premijer lige BiH preuzmu oni kroz Udrugu premijerligaša, kao i da se pristupi proceduri sazivanja izvanredne sjednice Skupštine RS BiH na kojoj bi se glasalo o povjerenju čelnicima rukometa u BiH. Nakon što njihovi zahtjevi nisu prošli, nezadovoljni predstavnici klubova su napustili sjednicu, pišu Nezavisne novine.

"Upravni odbor se odredio prema tome da će redovita sjednica Skupštine biti održana u svibnju, dok će se prvenstva odigrati prema kalendaru natjecanja i pod isključivom ingerencijom RS BiH kao i do sada", priopćeno je iz RS BiH, koji se obvezao da će u pripremi sjednice Skupštine nadležna tijela pripremiti izmjene Statuta RS BiH u pogledu uvrštavanja Udruge ligaša, sindikata igrača, udruge trenera i sudske organizacije.

Prema riječima vršitelja dužnosti glavnog tajnika Lejle Hairlahović, Savez će se i u narednom periodu boriti za dobivanje poreskog ID broja, ali isto tako nije isključila mogućnost da se obistine spekulacije od posljednjih dana u vezi s promjenom sjedišta Ureda Saveza iz Sarajeva.

"Nadam se da još postoje šanse u vezi sa završetkom poreske registracije, koja je nam je glavni kočničar, zato ćemo nastaviti s tim aktivnostima. Mogućnosti koje su se nagovještavale u medijskim istupima u vezi s promjenom imena ili sjedišta nisu u ingerenciji Upravnog odbora i o njima će se odrediti Skupština. U ovom trenutku kada smo bez ID broja to su realne i legitimne opcije", istaknula je Hairlahović.

Iako je trebao biti izabran v.d. direktor ženskih reprezentacija, to se nije desilo, jer je jedini kandidat, Elmir Grabčanović, odustao od kandidature.

"Kada je došla ta točka dnevnog reda, bili smo poprilično umorni. Mislim da ćemo tu postići dogovor i da ćemo uskoro dobiti direktora, a zatim i izbornike mlađih selekcija (U-14, U-16, U-18). Razgovarat ćemo ponovo sa Grabčanovićem i vidjeti možemo li se dogovoriti, ako ne, naći ćemo drugo rješenje", izjavila je prvi operativac RS BiH.

Podsjetimo, Porezna uprava Federacije BiH odbija izdati novi ID novoformiranom RS BiH jer u njenom registru već postoji RS BiH, koji je godinama funkcionirao neustavno.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:34