Article_Top_970x250

Rudari nakon 20 sati izašli iz jame Stranjani

stigla obećanja

Rudari nakon 20 sati izašli iz jame Stranjani

kol 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Šesnaest rudara, koji su 20 sati proveli u jami Stranjani, izašlo je na površinu nakon što su postigli dogovor s direktorom Rudnika mrkog uglja Zenica Nevzetom Vrškićem.

Vrškić je danas oko 11 sati ponovno došao u rudnik Stranjani gdje je obavio razgovor s nezadovoljnim rudarima te dodao da su dogovorene mjere kojima bi rudari bili zadovoljni, nakon čega su pristali napustiti jamu.

"Obećali smo jedan dio naknada da normu na neki način smanjimo, a deset radnika iz Raspotočja neće u ovom trenutku ići iz te jame, jer dolje imamo složenu situaciju sa širokim čelom", kazao je Vrškić.

Dodao je da je s Elektroprivredom usuglašeno da se u što kraćem periodu primi određeni broj radnika koji im nedostaje u procesu proizvodnje.

Rudari koji su jučer u 15 sati ušli u jamu i izašli danas nešto prije podneva, neće tijekom dana moći nastaviti proizvodnju nakon 20 sati provedenih u jami. Inspekcija će obaviti potrebne kontrole u jami, a proizvodnja se očekuje u trećoj smjeni.

Podsjetimo, 17 rudara druge smjene u utorak je sišlo u jamu Stranjani te odbilo raditi, ali i izaći iz jame dok se ne postigne dogovor s upravom rudnika o prijemu novih radnika, odnosno vraćanju njihovih kolega iz jame Raspotočje. 

Nakon 20 sati provedenih stotine metara ispod zemlje i intervencije Hitne pomoći postignut je dogovor, a rudari su izašli na površinu.

Dnevnik.ba