StoryEditor
antidaytonsko djelovanje

RS prekida suradnju s američkim i britanskim diplomatima

Piše fena  /  23.03.2023., 19:41h

Vlada Republike Srpske prekida suradnju s diplomatama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, navodeći kao razlog njihovo protudejtonsko djelovanje.

Informacija o prekidu suradnje usvojena je u nastavku 13. sjednice  Vlade.

U priopćenju je ona navela, između ostalog, da je Republika Srpska prisiljena prekinuti suradnju s diplomatama britanskog i američkog veleposlanstva.

Vlada traži da na isti način postupe entitetske institucije te predstavnici RS-a u institucija Bosne i Hercegovine, kao i organi lokalne samouprave i drugi javni organi u RS-u.

Vlada RS-a je pozvala da prekid suradnje traje „sve dok veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije ne prekinu praksu miješanja u unutarnje stvari u BiH”. 

- Vlada Republike Srpske će obavijestiti nadležne institucije SAD i Velike Britanije o prekidu suradnje s veleposlanstvima SAD i Velike Britanije zbog njihovog antidejtonskog djelovanja i kršenja međunarodnog prava, Povelje Ujedinjenih nacija i Bečke konvencije o diplomatskim odnosima. Vlada Republike Srpske će Informaciju o prekidu suradnje s američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja i zaključak dostaviti Narodnoj skupštini Republike Srpske -  navedeno je u priopćenju.

22. travanj 2024 11:22