Article_Top_970x250

RS i Srbija slave Dan srpskog jedinstva

zajednički praznik

RS i Srbija slave Dan srpskog jedinstva

ruj 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: N1

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuoo je da na današnji praznik "Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave", Republika Srpska i Srbija "slave jedinstvo srpskog naroda koji je ne samo svojim ratnim zaslugama, već i svojim znanstvenicima, umjetnicima ili sportašima dao doprinos razvoju čovječanstva".

"Naš narod danas je kao nikada prije jedinstven, prije svega u svojoj okupljenosti oko želje za općim napretkom, mirom i boljom budućnošću za sve", istakao je Dodik čestitajući svim građanima Republike Srpske i Srbije 15. rujan - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji se ove godine obilježava prvi put..

Dodik je istakao da ovaj praznik stoji rame uz rame, sa Vidovdanom, Danom Svetog Save, Sretenjem, Danom Republike, Danom sjećanja na žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu, Danom sjećanja na stradale u NATO bombardiranju, Danom primirja u Prvom svjetskom ratu, Danom pobjede i svim značajnim datumima, saopćeno je iz Ureda člana Predsjedništva BiH, prenosi N1.

On je naglasio da 15. rujan nije novi praznik, niti je taj dan slučajno odabran.

"Taj dan je dan proboja Solunskog fronta koji predstavlja dio pobjede koja je donijela mir i slobodu cijeloj Europi i dan naše zastave koja je kroz slavnu povijest pokazala da je više od zastave, da je baklja slobode", poručio je Dodik.

Izaslanik predsjednika Srbije Aleksandar Vulin uručio je zastave predsjedniku Republike Srpske replike ratnih zastava ispred Palače Republike.

Cvijanović i Vulin su u prisustvu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera RS-a Radovana Viškovića prethodno u Palači razgovarali povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Dnevnik.ba