StoryEditor

Ronilački klub Neum pokrenuo akciju za teško nastradalog mladića

Piše Nikolina Lovrić  /  16.09.2020., 10:09h

Marko Božić dečko je iz Neuma, ‘96.-o godište, voli sport, druženje, redovan je u teretani sa starijom ekipom od koje uči i upija. O izdržljivosti tijela, o snazi duha. 

U ožujku, u trenucima dok je svijet usporavao uslijed galopirajućeg, a nevidljivog virusa, Markov se život zauvijek promijenio. Skoro stao.

„22.3. 2020. u teškoj je prometnoj nesreći nedaleko od samog središta Neuma, nastradao dvadesetčetverogodišnji motociklist M.B. (24). Mladić je zadobio teške tjelesne ozljede te je zaprimljen u SKB Mostar.“

Od tog dana Marko nije napustio bolnicu. Bez druženja, bez prijatelja, djevojaka, teretane. Na pauzi od svega osim borbe za nastavak. Za korak. Bodri ga velika obitelj, čak petero braće i sestara, rodbina i pravi prijatelji. Pokoja molitva sugrađana i nepregledna tišina.

Nakon skoro pola godine mirisa lijekova, topota sestrinskih klompi po hodnicima, zahvata, vizita i nalaza, Marka sada očekuje još jedno putovanje u Zagreb i još jedna operacija. Ulog je velik, a nada još veća, Nogama koje sada ne osjeća, kojima ne miče, osjetu koji je izgubio u nesreći, trebalo bi vratiti život. Damar. 

Loptica je na liječnicima i Nebesima. Marko će opet dati sve od sebe. 

Zalaganjem i trudom nesebičnih momaka iz Hrvatskog ronilačkog kluba Neum, u ovom je gradu pokrenuta i humanitarna akcija prikupljanja novčane pomoći za Markov korak i oporavak. Mladićeva velika obitelj na čelu sa roditeljima - vrijednim radnicima na plaćama dostatnim za skroman život, ne može sama iznijeti i ovu životnu bitku. Potrebna im je naša materijalna i duhovna pomoć. 

Žiroračun na koji možete izvršiti uplate u okviru vlastitih mogućnosti glasi na Markovu majku Sanju:

BOŽIĆ SANJA, Kraljice Katarine bb Neum,

UNICREDIT BANKA d.d.,

Kardinala Stepinca bb Mostar

Ž-R 3381702547851263

Za uplate iz inozemstva:

SWIFT CODE: UNCRBA22

IBAN:BA393381702847853445

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 11:10