StoryEditor
ŽENI ODGRIZAO RUKU I NOGU

Ronilac o stravičnom napadu morskog psa u Egiptu: Turisti prave ovu grešku i privlače predatore

Piše desk  /  03.07.2022., 07:53h

Ronilac Radenko Čalić, koji se trenutno nalazi u egipatskom ljetovalištu Hurghada gdje je žena umrla nakon što ju je napao morski pas u Crvenom moru, kaže kako bi mogla biti riječ o morskom psu tigru

Ronilac Radenko Čalić, koji se trenutno nalazi u egipatskom ljetovalištu Hurghada gdje je žena umrla nakon što ju je napao morski pas u Crvenom moru, kaže kako bi mogla biti riječ o morskom psu tigru, piše Blic.

- Budući da je morski pas ženi odgrizao ruku i nogu, prema stupnju ozljeda možemo pretpostaviti da je riječ o maku ili tigrastom psu. Prevezli su je u bolnicu, ali je ubrzo umrla - kaže Radenko.

Ističe kako se cijeli incident dogodio sinoć oko 19 sati, u vrijeme kada je u tom dijelu mora uglavnom zabranjeno kupanje.

- Koliko sam čuo, bila je u plićaku i ronila je. Turisti bacaju hranu koja privlači predatore i s razlogom je zabranjena. Nedavno su se u ovim vodama pojavile velike tune koje love ribari. Pretpostavlja se da su tada ribari čistili ulovljenu ribu i bacali utrobu u vodu i to je privuklo morskog psa - objašnjava Radenko što je moglo dovesti do ove tragedije.

Podsjećamo, u turističkom naselju u Sharm El Sheikhu žena (68) je preminula od posljedica ugriza morskog psa u vozilu hitne pomoći. 

Žena je pokušala očajnički plivati do obale nakon napada, a sve su gledali prestravljeni posjetitelji. Ruski turisti su snimili zastrašujući video koji prikazuje krv žene po moru dok se pokušala vratiti na obalu. Brojni ljudi su promatrali cijelu dramu, ali nitko se nije usudio pomoći ženi. Dok drugi izvori tvrde da su turisti pobjegli iz mora te su pokušali odvratiti pažnju morskog psa od žrtve.

Žena je navodno stigla do obale, ali je, pretpostavlja se, umrla od ekstremnog šoka izazvanom boli od žestokog napada.

- Liječnici su se dugo borili za njezin život, primjenjivali su je kardiopulmonalnu reanimaciju, ali nije joj bilo spasa - stoji u izvještaju.

Radenko kaže da se sličan incident već dogodio u Egiptu u svibnju.

- Jednom roniocu morski tigar je odgrizao rame i on je preminuo - govori Radenko. 

Nakon napada u petak, plivanje, ronjenje, ronjenje i ribolov od područja Sahl Hasheesh do Makadi Baya bili su zabranjeni tri dana, prema lokalnim izvješćima.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:19