Article_Top_970x250

Ronaldu uručena tužba za navodno silovanje

portugalac

Ronaldu uručena tužba za navodno silovanje

lip 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via 24sata.hr

Odvjetnički tim Amerikanke Kathryn Mayorge koja tvrdi da ju je Cristiano Ronaldo silovao, mjesecima su bezuspješno tragali za Portugalcem jer je skrivao svoju adresu u Torinu.

Cristianu Ronaldu je na kućnu adresu stigao poziv na sud. Odvjetnički tim Amerikanke Kathryn Mayorge koja tvrdi da ju je Portugalac silovao u Las Vegasu 2009. godine mjesecima je pokušavao ući u trag Ronaldovoj adresi u Italiji. Krajem svibnja su je uspjeli otkriti, a sada je zvijezdi Juventusa uručen poziv da se pojavi na saslušanju, javlja TMZ.

Ronaldovi odvjetnici su odbijali dati adresu i zbog toga su Amerikanci u travnju produžili rok za uručenje poziva za 180 dana. Vjerojatno Ronaldo još uvijek ne bi primio poziv da zakon u Italiji ne dopušta da se on šalje preporučenom poštom. Drugim riječima, onaj kojemu se uručuje, ne mora ga primiti poziv osobno u ruke, kao što je slučaj u SAD-u.

Prije desetak dana se pojavila informacija da su optužbe protiv Ronalda za navodno silovanje odbačene. Međutim, odbačen je slučaj koji je bio pokrenut protiv njega na sudu u Nevadi, a preuzeo je Federalni sud. U SAD-u je nadležnost državnih sudova konkurentna s onom federalnih sudova i tužitelj ima pravo odlučiti hoće li slučaj iznijeti pred Federalni ili Državni sud, a može ga i naknadno premjestiti, što je slučaj s Mayorgom.

Bivša učiteljica Mayorge (35) optužila je Ronalda da ju je silovao prije 10 godina u hotelu u Las Vegasu. Ona tvrdi da ju je Portugalac napastovao 13. lipnja 2009. godine u svom apartmanu u hotelu. Ona je tamo radila kao hostesa. Portugalac je sve oštro demantirao, ali Amerikanci su ponovno otvorili slučaj protiv njega u listopadu. Kathryn Mayorge je 2010. godine uzela je za šutnju 375.000 dolara, ali na kraju je ipak odlučila posegnuti za tužbom. Ronaldovi odvjetnici ne poriču da je on dao novac Amerikanki, ali tvrde da je to učinio na nagovor savjetnika koji su smatrali da će tako spriječiti narušavanje ugleda, teško stečenog teškim sportskim radom.

Britanski mediji uspjeli su nabaviti i video Ronalda i Kathryn kako plešu u noćnom klubu, snimljen mobitelom samo nekoliko sati prije navodnog silovanja. Na njemu se vidi Ronaldo u VIP dijelu u društvu djevojaka. Kathryn je u svojim iskazima tvrdila da ju je nogometaš povukao za ruku i rekao joj "ti, pođi sa mnom", dok je njegova verzija kako je sama tražila da ju puste u VIP dio gdje je bio on. Snimka ide više u prilog Portugalcu, s obzirom da su neko vrijeme plesali, razgovarali i dodirivali se, očito na obostrano zadovoljstvo. Teško je znati što se dogodilo poslije, ali prema snimci iz kluba, Kathryn je sama prilazila nogometašu čak i kad se on okretao i prestajao plesati, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250