StoryEditor

Ronaldo ostaje u Juveu, pristao na manju plaću

Piše D  /  04.07.2021., 12:07h

Došlo je i to vrijeme. Cristiano Ronaldo pristao je na smanjenje plaće i ostaje u Juventusu, piše talijanska Gazzetta dello Sport.

Portugalska zvijezda ne samo da je odlučila ispoštovati trenutni ugovor, već i potpisati novi koji mu jamči bitno manja primanja nego što trenutno zarađuje. Trenutni mu istječe na ljeto 2022. godine, a još nije poznato koliko će produžiti s torinskim klubom.

Ronaldo se na potez odlučio nakon što je Portugal ispao s Eura, a on otišao na zasluženi odmor. I pod vodstvom novog-starog trenera Massimiliana Allegrija odlučio je produžiti vjernost ‘staroj dami‘ u pokušaju povratka titule talijanskog prvaka i pohoda na Ligu prvaka iduće sezone.

Portugalac je do sada zarađivao nevjerojatnih 31 milijuna eura po sezoni što je u ovom trenutku previše čak i za klub kao što je Juventus. Korona kriza pogodila je sve pa tako i talijanskog diva na čijem čelu je obitelj Agnelli, inače veliki igrač automobilske industrije.

Nedavno je i novi direktor Juventusa Federico Cherubini govorio na temu Ronaldova odlaska.

- Nemamo signal od igrača ili bilo koga iz njegova okruženja koji bi nam mogao sugerirati da želi transfer. On za nas igra ključnu ulogu i drago nam je što ga imamo u timu - rekao je Cherubini.

Cristiano Ronaldo je prošle sezone za Juve odigrao 44 utakmice u svim natjecanjima. Postigao je 36 golova i ostvario četiri asistencije. U Serie A je zabio 29 golova i postao najbolji strijelac.

Uz to, postigao je pet golova na Euru i lider je na listi strijelaca cijelog turnira, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:18