Article_Top_970x250

Romini navijači vrijeđali kapetana Srbije: ´Kolarov, Hrvat pun sranja´

ogorčeni katastrofom u kupu

Romini navijači vrijeđali kapetana Srbije: ´Kolarov, Hrvat pun sranja´

velj 02, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Getty Images

Još uvijek traje veliko nezadovoljstvo Rominih navijača nakon što je u utakmici Kupa Italije ekipa posramljena i ponižena u Firenci od Fiorentine rezultatom 7:1.

Ultrasi rimskog kluba su bijesni, na udaru im se našla cijela momčad, ali okomili su se i na određene pojedince. Među njima je i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov koga su, uz Grka Manolasa, najvatrenije pristalice označile kao metu i žestoko izvrijeđale.

Talijanski mediji prenose da su nepoznati počinitelji, a pretpostavlja se da su u pitanju ultrasi, na zidu koji opasuje kuću srpskog igrača ispisali uvredljive grafite.

"Kolarov croato", "Kolarov 'croato' di merdaa!", "Kolarov abbassa la cresta", pisalo je na zidu, što u prijevodu na hrvatski znači "Kolarov Hrvat", "Kolarove, spusti se na zemlju" i "Kolarov, Hrvat pun sranja".

I dok će neki pomisliti da im se pritom potkrala pogreška, Talijani su dobro upućeni u odnose Srba i Hrvata pa otuda i provokacija na nacionalnoj osnovi na račun srpskog reprezentativca.

Inače, Kolarov je bio jedini strijelac za Romu protiv Fiorentine, međutim to nimalo nije pomoglo u omekšanju stava navijača prema njemu. Navijači ne zamjeraju na igrama koje on pruža u dresu Rome, nego im smeta njegov prkosan stav, ali i prošlost koju je imao s ljutim rivalom Rome Laziom.

Podsjetimo, Kolarov je svojevremeno, dok je nosio dres tog rimskog kluba, ulazio u sukobe i s ultrasima Lazija.

Spomenute uvredljive grafite možete pogledati OVDJE.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250