StoryEditor
umirovljeni general

Rojs: ‘Radije s Gotovinom u pakao nego s nekim veleizdajnicima u raj‘

Piše hina  /  23.04.2022., 15:16h
Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs rekao je da čvrsto ostaje uz pismo u kojem generali traže pomilovanje osuđenika za političko ubojstvo, bivših obavještajaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, dodajući kako je slijedio potez generala Ante Gotovine.

"Stojim čvrsto iza svoje odluke. Što me više napadaju, ja sam još čvršći. Ne samo ja nego i ostale moje kolege generali", rekao je Rojs u Livnu, gdje je sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice obrane toga grada od napada srpskih paravojnih snaga i JNA.

Istaknuo je da je Josip Perković imao važnu ulogu u naoružavanju Hrvatske na početku rata.

"Granice je otvarao Josip Perković. Danas čitate Večernji list kako je spasio 60 kontejnera, kamiona, deset tisuća pušaka, 10 milijuna metaka i 3000 granata za VBR iz luke Kopar. Tko je to mogao raditi, samo onaj tko je bio u službama. Da sam ja otišao tamo, Slovenci bi mi sve zaplijenili. Treba biti čovjek i gledati istini u oči", dodao je general Rojs.

Kaže da je Gotovina junak

Odbio je komentirati navode da je hrvatski premijer za generala Antu Gotovinu izjavio kako je udbaš.

"Ne znam što je rekao premijer. Ne ulazim u te rasprave što je tko rekao. Ante Gotovina je junak Domovinskog rata", dodao je.

Dopredsjednik Hrvatskog generalnoga zbora rekao je kako je slijedio potez generala Ante Gotovine kada je potpisao pismo potpore za pomilovanje Mustača i Perkovića. "Kada je Ante potpisao, da je bio put popločan u pakao, ja bih išao u pakao s Antom Gotovinom. Radije s Antom u pakao nego s nekim veleizdajnicima u raj", zaključio je Rojs.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 22:24