StoryEditor
loša selekcija

Rogić: U biračkim odborima sjede ljudi koji ne znaju da postoji Parlamentarna skupština

Piše desk  /  07.10.2022., 13:43h

Dodao je da će izvršiti analizu te da će sagledati sve propuste članova biračkog odbora i kažnjavat ćemo gdje je očigledan propust

Vlado Rogić na današnjoj konferenciji za medije Središnjeg izbornog povjerenstva rekao je da je zakonom propisano kad i u kojoj situaciji član biračkog odbora može biti zamijenjen.

- Ne vjerujem da, ako se netko žalio na bolest, predsjednik biračkog odbora nije dozvolio da se član zamijeni. Točno je da je dug proces, da se u šest dolazi i do 6-7 sutradan ujutro treba zadržati koncentraciju. Članovi biračkog odbora su tu da prebrojavaju, a predsjednik odbora upisuje podatke - rekao je Rogić. 

Dodao je da će izvršiti analizu te da će sagledati sve propuste članova biračkog odbora i kažnjavati ondje gdje je očigledan propust.

- To se najviše događa na biračkim mjestima jer se članovi biračkih odbora predlažu od strane stranaka. I tu ćemo analizu izvršiti, koliko političkih stranaka nije dostavilo prijedloge i obrasce biračkih odbora. Trebaju dostaviti najkvalitetnije osobe. Tu se vrši selekcija u političkim strankama i oni koji imaju više znanja ne idu u promatrače, nego u članove biračkih odbora. Onda na terenu imamo ljude koji ne znaju da imamo Parlamentarnu skupštinu Federacije BiH i BiH. Žalosno je bilo slušati članove izbornih povjerenstava s čime se sve susreću. Političke stranke bi trebale dati najkvalitetnije osobe - rekao je Rogić, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba

21. lipanj 2024 02:45