StoryEditor
indija

Roditelji traže od sina 1,2 milijuna KM ako im nevjesta ne rodi unuka u roku od godinu dana

Piše desl  /  13.05.2022., 08:18h
“Imati unuka s kojim bismo provodili vrijeme barem bi našu bol učinilo podnošljivijom”, objašnjava par.

Indijski par tužio je svog sina kako bi ga prisilio na rođenje unuka. Sanjeev i Sadhana Prasad traže 50 milijuna rupija (oko 1,2 milijuna KM) odštete od svog sina ako njegova žena ne rodi u roku od godinu dana.

Roditelji su rekli da su cijelu ušteđevinu potrošili na obuku svog sina za pilota i njegovo vjenčanje te sada traže odštetu.

“Naš sin je u braku šest godina i još uvijek ne planiraju bebu”, žalili su se roditelji u svojoj tužbi koju su podnijeli sudu u Haridwaru u sjevernoj Indiji.

“Imati unuka s kojim bismo provodili vrijeme barem bi našu bol učinilo podnošljivijom”, objašnjava par.

List Times of India izvijestio je u četvrtak da tražena odšteta uključuje trošak svadbene svečanosti sina i snahe u hotelu s pet zvjezdica, luksuzni automobil i njihov medeni mjesec. Roditelji su potrošili i gotovo 62.000 eura kako bi platili obuku sina za pilota u SAD-u. Od povratka u Indiju je nezaposlen.

“Morali smo uzeti i kredit za izgradnju kuće i sada smo u velikim financijskim problemima”, žale se roditelji. “I psihički smo u prilično lošem stanju jer živimo sami.” Rasprava je zakazan za sljedeći utorak.

U Indiji je obitelj tradicionalno vrlo važna. Pod jednim krovom često živi nekoliko generacija – osim roditelja, djece i djedova i baka, i stričevi, tete, nećakinje i nećaci. Međutim, danas sve više mladih parova žele živjeti sami i mnoge mlade žene radije rade nakon braka nego da imaju djecu i ostanu kod kuće, piše Fenix magazin.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:59