StoryEditor
brčko

Roditelji poginulih branitelja iz Hrvatske obišli spomen obilježja na području Brčko distrikta

Piše fena  /  12.09.2023., 17:10h

Predstavnici udruga roditelja poginulih branitelja iz Republike Hrvatske, zajedno s predstavnicima Udruge obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u Domovinskom ratu Brčko distrikta BiH obišli su hrvatska spomen obilježja u Boderištu, Laništima i Dubravama.

 U dvodnevnoj posjeti Brčko distriktu BiH, predstavnici udruga iz Distrikta i Republike Hrvatske su, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja iz Republike Hrvatske Lucija Kober istaknula je kako se ove žrtve nikada ne smiju zaboraviti, jer su dali ono najvrijednije, a to je svoj život.

-Mi smo udruga roditelja, najviše naših članova su majke poginulih branitelja, koje polako zbog godina umiru i sve nas je manje, stoga želimo organizirati što više ovakvih posjeta i prenijeti mlađim generacijama tradiciju posjećivanja spomenika hrvatskih branitelja koji su izgubili svoje živote braneći svoj dom i svoju domovinu - dodala je Kober.

Dodaje kako su ovakve posjete važne radi povezivanja te pozivanja svih ljudi na oprost i zajednički suživot.

Ovu dvodnevnu posjetu, gdje su predstavnici udruga posjetili i samostan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravama, završit će danas posjetom centralnom spomen obilježju hrvatskim poginulim braniteljima u Brčko distriktu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:40