StoryEditor
‘vratite nam djecu‘

Roditelji navijača uhićenih u Ateni okupili se pred Ministarstvom vanjskih poslova, traže da im se omogući pravično suđenje

Piše desk  /  14.08.2023., 13:15h

Roditelji i članovi obitelji navijača Dinama uhićenih prošli tjedan u Ateni okupili su se ispred Ministarstva vanjskih poslova nakon što su se u nedjelju obratili za pomoć predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću te pučkoj pravobraniteljici Teni Šimonović Einwalter.

Svim hrvatskim navijačima određen je pritvor nakon što su uhićeni prošli tjedan u Ateni zbog navijačkih sukoba u kojima je smrtno stradao jedan navijač AEK-a, a obitelji apeliraju na institucije da im se organizira pravično suđenje.

Na skupu su se vidjeli natpisi "Pravda za naše navijače" i "vratite nam našu djecu".

Podsjetio, skupina roditelja i članova obitelji Dinamovih navijača, pritvorenih u Ateni nakon ubojstva 29-godišnjeg Grka, obratili su se u nedjelju navečer i premijeru Andreju Plenkoviću od kojeg traže da iskoristi svoj politički utjecaj kako bi im osigurao sigurnost i pravično suđenje.

"Apeliramo na Vas da Vlada RH i Vi osobno žurno putem diplomatsko konzularne mreže učinite sve kako bi hrvatskim državljanima pritvorenim nakon incidenta navijačkih skupina u Ateni, našim članovima obitelji, sinovima, braći, supruzima i očevima, osigurali prije svega sigurnost koja im je na sve načine već sada tijekom istrage ugrožena. Molimo Vas da koristite politički utjecaj Vaše funkcije kako bi oni imali pravično suđenje i tretman koji u najvišoj mjeri štiti njihova ljudska prava", stoji u pismu upućenom premijeru.

Roditelji i članovi obitelji izrazili su bojazan da će Dinamovi navijači nakon završetka saslušanja biti prebačeni u 16 različitih zatvora gdje im, strahuju, prijeti odmazda raznih navijačkih skupina. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 22:43