Article_Top_970x250

Roditelji Gabrijela Trbare i dalje čekaju pravdu

Sumnjive okolnosti tragične smrti

Roditelji Gabrijela Trbare i dalje čekaju pravdu

tra 16, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Skoro godinu nakon što je pacijent Gabrijel Trbara podlegao povredama zadobivenim u požaru na Odjelu neurologije i psihijatrije travničke bolnice, njegovi roditelji Kata i Ilija Trbara još vode pravnu bitku zbog, kako smatraju, teškog propusta osoblja bolnice.

Gabrijel, koji je kao psihički bolesnik bio svezan za krevet, završio je s teškim povredama nakon požara koji je izbio 19. travnja prošle godine, a podlegao je devet dana poslije na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju KCUS-a. Kako nam je kazao Ilija Trbara, odvjetnik kojeg su angažirali tužio je bolnicu i dva liječnika koja su kritične noći bila dežurna, prenosi Dnevni avaz.

- Bio sam na sastanku s odvjetnikom i kazao nam je da sve ide svojim tokom. Tužbu smo podnijeli i sada čekamo da pravosudne institucije odrade svoj posao i kazne odgovorne - rekao je Trbara.

Uskoro će godina od Gabrijelove smrti, a gubitak obitelji nitko ne može nadoknaditi.

- Mi ćemo ustrajati u tome da odgovorni čiji je propust doveo do smrti našeg sina budu adekvatno kažnjeni - rekao je Trbara.

Nakon požara, policija je po nalogu Tužiteljstva izuzela određenu dokumentaciju, kao i materijalne dokaze koje su, kazali su tada, poslali na vještačenje.

Iz Bolnice Travnik 19. travnja prošle godine oko 3.30 sati policiji su prijavili da je došlo do samozapaljenja pacijenta.

Nakon obrade u travničkoj bolnici, Trbara je s teškim opekotinama ruku i stomaka poslan na Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju KCUS-a, gdje je do 27. travnja bio priključen na aparate za vještačko disanje.

Ljekari su mu amputirali dio desne šake. Nakon incidenta iz travničke bolnice prioćili su kako je uzrok požara nepoznat, a da je povrijeđen i jedan njihov zaposlenik.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250