StoryEditor
priča iz bužima

Rođaku poklonio bubreg i spasio mu život: "Nisam ništa izgubio, dobio sam još više snage, ljubavi i vjere"

Piše desk  /  25.10.2022., 13:28h

Dževad Ponjević spasio je život svom rođaku Ademu i napravio potez koji je oduševio BiH i čitavu regiju. Donirao mu je bubreg, piše N1.

Ademu je otkazivao bubreg i išao je na dijalizu prethodnih 12 mjeseci. Situacija se činila nemogućom.

“Skoro godinu dana priprema, deseci pregleda i pretraga, pet odlazaka u Njemačku i prijeđenih skoro deset tisuća kilometara, iskušenja s koronom, odgađanja operativnog zahvata. I konačno je proteklih dana u Njemačkoj obavljena transplantacija”, napisao je Nedim Botić na Facebooku.

Dževad i Adem su inače iz Bužima, a njihovi roditelji su ih, kaže Botić, naučili da se vole i paze kao braća. Ademu je već prethodno imao jednu transplantaciju, prije 15 godina i tada mu je donor bila sestra Šefika.

“Obojica se, hvala dragom Bogu, osjećamo dobro. Ja nisam ništa izgubio, dobio sam još više snage, ljubavi i vjere u svom životu. Hvala svim doktorima i medicinskom osoblju na susretljivosti od Bužima, Bihaća, posebno timu doktora u Münchenu koji je uspješno uradio operativni zahvat. Hvala našim obiteljima, prijateljima i radnim kolegama na podršci i na kraju još jednom hvala dragom Bogu jer život je Božji dar”, rekao je Dževad.

Dnevnik.ba

28. siječanj 2023 07:48