Article_Top_970x250

Riješen slučaj otmice 15-godišnjakinje iz Sarajeva: Nisu dobili novac za mladu pa pozvali policiju

šokantno

Riješen slučaj otmice 15-godišnjakinje iz Sarajeva: Nisu dobili novac za mladu pa pozvali policiju

sij 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Pripadnici MUP-a Bosansko-podrinjske županije prekjučer su uhitili R. S. (20) iz mjesta Prača na Palama i I. Z. (23) iz mjesta Kaljani, također na Palama, zbog sumnje da su u ranijem periodu oteli 15-godišnju djevojčicu S. V. s područja Sarajeva.

Pozvali policiju

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da se radi o pripadnicima romske populacije te da se R. S., prema običajima i ranijem dogovoru svoje i obitelji S. V., koja je prijavila slučaj MUP-u Županije Sarajevo, trebao oženiti djevojčicom.

Isti izvor otkriva da je dogovoreni brak propao jer porodica R. S. nije dala novac, a kako je ranije ugovoreno. Inače, nesuglasice u vezi s plaćanjem za maloljetnu nevjestu trajale su duže vrijeme. Kada je taksista I. Z. djevojčicu odvezao u Kaljane, gdje inače živi obitelj mladoženje R. S., a od novca nije bilo ništa, njeni najbliži pozvali su MUP Županije Sarajevo.

Zadržani u Tužiteljstvu

Pripadnici Policijske stanice Prača istog dana u periodu od 18.20 do 18.50 sati uhvatili su obojicu osumnjičenih. Na teret im se stavlja kazneno djelo otmica. Obojica su predata u Tužilaštvo ŽS.

- Osumnjičenima je određeno 24-satno zadržavanje. Nakon što ih tužilac ispita u zakonskom roku, odlučit će o daljnjim mjerama protiv njih - kazala je Azra Bavčič, portparol Tužilaštva ŽS, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250