Article_Top_970x250

Rigorozne mjere: Ako se situacija u ovom gradu pogorša, bit će uveden policijski sat

ograničen rad ugostiteljima

Rigorozne mjere: Ako se situacija u ovom gradu pogorša, bit će uveden policijski sat

kol 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Anadolija

Na području Drvara će zbog pogoršanja epidemiološke situacije od ponedjeljka, 3. kolovoza, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama, zaključak je Kriznog stožera.

Trenutno je na području Drvara potvrđeno 12 slučajeva, od kojih pet ima težu kliničku sliku i smješteni su u Covid bolnicu u Mostaru.

"Od jutros su u Dom zdravlja Drvar prijavljena još četiri slučaja s razvijenim simptomima", rekla je zapovjednica Kriznog stožera Dušica Runić.

Runić je navela da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije do 18.00 sati skraćuje radno vrijeme ugostiteljskim objektima, sportskim kladionicama, svadbenim salonima, dječjim igraonicama, teretanama i drugim objektima, dok je radno vrijeme trgovinama ograničeno do 20.00 sata.

Na snazi je i dalje zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

"Kao načelnik općine i kao zapovjednik kriznog stožera apeliram da se građani suzdržavaju od kretanja koliko je moguće, da nose zaštitne maske u kontaktu s drugim ljudima i da čuvajući sebe sačuvaju i druge kako bismo iz ove situacije izašli sa što manje žrtava, jer zdravlje je na prvom mjestu", istaknula je Runić.

Runić je dodala da će zaključci biti na snazi 15 dana.

Ako situacija bude pogoršana u idućim danima, Runić je navela da će Krizni stožer biti prinuđen da donese najrestriktivnije mjere kao što su policijski sat, potpuna zabrana rada ugostiteljskih objekata.

Sjednici Kriznog stožera općine Drvar danas su prisustvovali županijska ministrica zdravlja Vasilija Broćeta, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije Dijana Mamić, direktor Županijske bolnice "Fra Mihovil Sučić" Ivan Cikojević i Ilija Jakić, prenosi Srna.

Dnevenik.ba