StoryEditor
politika

REZOLUCIJA O SREBRENICI Dok jedan bh. ministar piše prosvjedne note, drugi se zahvaljuje

Piše desk  /  11.06.2024., 17:14h

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić zahvalio je Mađarskoj za glasanje protiv Rezolucije o Srebrenici u UN, navodeći da je to bio čin koji je pokazao duboko razumijevanje za osjetljivost pitanja koja se odnose na događaje iz prošlosti BiH.

Nešić je na današnjem sastanku s ministrom unutarnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom u Budimpešti istakao da je Mađarska prepoznala važnost suzdržavanja od daljih podjela u regionu i potrebu za promoviranjem pomirenja, prenosi RTRS.

Prema njegovim riječima Mađarska je time pokazala da cijeni stabilnost i integritet BiH, što će ojačati bilateralne odnose Republike Srpske i Mađarske.

- Јoš jednom, hvala vam za podršku koja je od neizmjernog značaja za našu zemlju, ali i za sve Srbe na Balkanu. Јako je važno da zemlja s kojom dijelimo toliko povijesti razumije i promovira prestanak stigmatizacije Srba kao naroda koji je sebe ugradio u temelje moderne Europe. Što prije se s tim prestane, prije ćemo se okrenuti temama koje život znače - rekao je Nešić.

Podsjetimo da odmah nakon izglasavanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici šef bh. diplomacije Elmedin Konaković najavio je kako će BiH već u  uputiti prosvjednu notu svim državama koje su glasale protiv rezolucije jer su time zanijekali presude međunarodnih sudova.

Dnevnik.ba

19. srpanj 2024 14:53